Toate lucrurile bune pornesc de la o idee. De cele mai multe ori însă, e nevoie de un plan concret de implementare, mai ales dacă ne propunem să construim ceva durabil și de calitate. Drumul către proiectul final poate fi mai ușor dacă ai un ghid de orientare la îndemână. De aceea, te invităm să parcurgem împreună câteva indicații de care trebuie să ții cont atunci când te pregătești să investești resurse noi pentru construcția unei hale cu structură metalică.
1. Etapa de pregătire
Să presupunem că ai scris deja pe foaie câteva notițe despre hala metalică pe care ai nevoie să o construiești. Pentru a pune cap la cap toate detaliile pe care ți le-ai propus pentru crearea halei industriale, recomandarea noastră este să te documentezi bine înainte și să vezi modelele de structuri metalice deja existente.
Acum că știi ce oferă piața pentru o astfel de construcție, dă-ți voie să inovezi. Analizează anvergura construcției și ia în calcul să eficientizezi cât mai mult spațiul pe care urmează să fie ocupat. Poți vizualiza cu ușurință ceea ce vrei să creezi?
2. Elaborarea schiței și a planului de proiectare
Chiar dacă primul pasul s-a încheiat, e posibil să ai încă neclarități pe care nu le-ai stabilit de unul singur. Înseamnă că e momentul ideal să apelezi la un specialist sau la o firmă care se ocupă cu asta. În funcție de scopul propus, serviciile de consultanță te vor ajuta să clarifici și să conturezi mai clar schița halei de producție de care ai nevoie.
Pregătește-te să ceri și să oferi detalii referitoare la design și la funcționalitățile tehnice. Cu cât vei avea o imagine mai elaborată asupra planului tău, cu atât îi va fi mai ușor echipei de proiectare să pună în aplicare schița ideală pentru tine.
Sfat bonus: Caută o companie care oferă antrepriză generală cu care să poți colabora până la predarea halei la cheie. Avantajul unei astfel de colaborări este că vei avea siguranța unui contract stabil, realizat în conformitate cu normele de calitate pe toată durata proiectului de construcție.
3. Găsirea soluțiilor complete pentru construcția propriu-zisă
Schița halei metalice pe care ai visat-o e pregătită, ai realizat deja o analiză a costurilor în faza de elaborare a planului de proiectare și vrei cât de curând să înceapă construcția propriu-zisă. Ce companie va câștiga încrederea ta pentru a-ți oferi cea mai calitativă și eficientă lucrare?
Iată câteva puncte cheie pe care trebuie să le verifici:
- Utilajele din dotare: Ceea ce îți dorești e ca echipamentul cu care lucrează firma de construcție să fie modern și performant, actualizat constant la ultimele performance tehnologice;
- Procesul de producție: Caută detalii despre certificările și autorizațiile pe care compania cu care urmează să colaborezi le implementează. Compară cu alte companii și vezi care dintre aceste standarde sunt cele mai calitative;
- Echipa de producție și asamblare: Indiferent de complexitatea structurii metalice dorite, e important să știi că oamenii care vor lucra la construirea halei sunt specialiști în ceea ce fac. Ce proiecte au mai realizat până acum? Sunt recunoscuți și apreciați de alți întreprinzători? Ar fi util să verifici dinainte dacă disponibilitatea lor este asigurată pentru toată perioada construcției. Un criteriu de selecție de care poți să ții cont este suplimentarea cu subantreprenori de încredere, în cazul în care apar modificări sau nevoia de a accelera finalizarea proiectului;
- Garanția și monitorizarea halei construite: Încheierea unui contract pe o durată clar stabilită de ambele părți îți va oferi cadrul legal prin care compania își asumă răspunderea ca proiectul va respecta normele de calitate în vigoare și că va interveni în cazul în care va fi nevoie după o perioadă definită. Citește cu atenție aceste detalii și negociază acolo unde crezi că este posibil, astfel încât să ai siguranța că totul se va desfășura conform așteptărilor tale.
Fii pregătit pentru neprevăzut
Ca orice proiect elaborat, construcția unei hale industriale va aduce provocări noi la care probabil nu le-ai planificat. Urmărirea unor standarde ridicate de calitate și performanță te vor ajuta să parcurgi fiecare etapă menționată.
Întoarce-te mereu la obiectivele principale pentru care își dorești să creezi o astfel de construcție și bucură-te de proces!