A venit momentul să decizi ce tip de placare să utilizezi pentru pereții unei construcții industriale, comerciale sau rezidențiale? Pe de o parte, ai avantajul faptului că există o gamă largă de opțiuni. De la casete de fațadă cu un finisaj perfect, tablă cutată pentru un montaj eficient, la panouri sandwich termoizolante și plăci bond deosebit de flexibile, poți alege cel mai potrivit tip de anvelopare pentru clădirea ta. Pe de altă parte, opțiunile sunt atât de extinse, încât o decizie poate fi dificil de luat. De aceea, pentru a-ți ușura munca, noi ți-am pregătit acest articol punctual despre placări cu bond.
Placări cu bond – caracteristici și aplicații
Cauți o soluție tehnică durabilă pentru construcția ta? Atunci cu siguranță merită să iei în considerare și placările cu bond. Acesta este unul dintre cele mai flexibile materiale de fațadă, potrivit mai ales pentru proiectele care conțin forme atipice, greu sau chiar imposibil de realizat cu multe alte panouri. El poate fi tăiat, găurit, pliat sau perforat fără a-și pierde integritatea structurală.
Aceste plăci, cunoscute și sub numele de alucobond sau fațade cu aluminiu compozit, sunt realizate dintr-un material compozit format din:
- Doua fețe de aluminiu;
- Foiță de aluminiu;
- Miez de polietilenă.
Fețele de aluminiu sunt lipite de miezul din polietilenă prin metode chimice mecanice, ceea ce determină o rezistență deosebită la destratificare. În plus, aceste acestea sunt protejate și de vopsea polisterică și lăcuire. Suprafața rezultată este netedă și perfect plană.
Datorită flexibilității crescute în mânuire, plăcile bond au aplicații dincolo de fațadale pentru clădiri. Acestea pot fi utilizate pentru stații de autobuz, standuri expoziționale, signalistică de interior și exterior, totemuri și placări stâlpi. De asemenea, ele sunt des întâlnite și în designul de interior, industria mobilei și a reclamelor.
4 beneficii importante ale placărilor cu bond
În funcție de obiectivele și specificul construcției tale, alegerea unei placări cu bond poate fi soluția optimă. În continuare, descoperă principalele avantaje ale acestui tip de placare pentru a decide dacă acesta este materialul potrivit pentru construcția ta.
1. Calitate superioară
Placările cu bond manifestă o rezistență crescută la intemperii, fapt ce îți garantează calitatea înaltă a materialelor utilizate. Acestea au o durată mare de viață și, totodată, o capacitatea crescută de pliere pe cele mai neaobișnuite tipuri de fațade.
2. Siguranța la foc
Bondul este un material ignifug, din clasele superioare de protecție la foc. Astfel, poți alege dintre panouri „greu combustibile” sau, pentru construcții cu un trafic foarte intens, poți opta pentru cele „incombustibile”. Ele sunt potrivite mai ales pentru proiectele rezidențiale.
3. Montare flexibilă
Materialul pentru placări cu bond se prelucreaza ușor, rezultatul fiind forme drepte sau curbe. Chiar dacă acesta are o greutate scăzută ce-i permite manipularea ușoară, rigiditatea și rezistența păstrează forma prestabilită pentru designul fațadei.
4. Material sustenabil
Dacă aspectul eco al materialelor este important pentru tine, te vei bucura să știi că aceste tipuri de panouri nu eliberează substanțe periculoase pentru mediu, în niciun moment din ciclul lor de viață. Acestea se pot recicla complet chiar și după perioade lungi de utilizare.
Alegerea tipului de anvelopare pentru construcția ta are impact direct asupra tipului de design ce se poate realiza și asupra rezistenței în timp la factori atmosferici, foc și intemperii. Astfel, dacă nu te-ai decis încă 100% dacă să optezi pentru placări cu bond, echipa CONEDIL îți stă la dispoziție pentru consultanță și sfaturi specializate. Calitatea este aspectul cel mai important pentru noi, astfel că poți fi sigur de faptul că soluțiile propuse vor îndeplini toate standardele de calitate și vor fi pliate pe nevoile tale. Contactază echipa noastră dacă îți dorești să beneficiezi de expertiza unor profesioniști din domeniul construcțiilor!