Evoluția tehnologiei a făcut ca structurile clădirilor actuale să capete rezistență ridicată datorită materialelor utilizate. Prezentul ne oferă bucuria de a maximiza resursele disponibile în condiții de siguranță și eficiență maximă, astfel încât planurile noastre de activitate să se desfășoare în spațiile cele mai potrivite pentru oricare tip de business. Dacă ești interesat să construiești un amplasament modern, poți lua în considerare unul din tipurile de clădiri cu structuri metalice.
Deși nu are aceeași vechime în construcții precum lemnul, piatra sau argila, metalul a adus o contribuție esențială în istoria structurilor durabile încă din secolul al XVII-lea. Odată cu construirea primelor poduri și a amplasamentelor civile, s-a deschis o nouă extensie în ceea ce privește progresul construcțiilor. Prin mijloacele tehnice disponibile, specialiștii din domeniu au dezvoltat noi tehnici de îmbinare a elementelor metalice. Acestea au adus în România anului 1843 primele construcții metalice: aducțiunea apei la Iași și primul pod din metal fabricat la Reșița.
Ulterior, inginerii au dezvoltat forme variate noi care au permis realizarea unor construcții adaptate nevoilor omenirii. În timp, aceste structuri metalice au adus multă ușurință în procesul de proiectare și execuție a clădirilor.
Construirea unei clădiri cu structuri metalice implică, însă, un proces de documentare atent, în special în etapa de planificare a resurselor și a scopului pentru care va fi realizată construcția. Înainte să apelezi la o echipă de specialiști, e esențial să cercetezi tipurile de proiecte care implică folosirea unor structuri metalice.
Construcții cu structuri metalice: avantaje și beneficii
Opțiunile actuale de construcție modernă implică construcții cu structuri din beton, cele cu structuri metalice sau cele în variantă mixtă. Iată de ce îți recomandăm să iei în calcul avantajele unor construcții care includ structuri metalice:
1. Părțile componente prefabricate utilizate în procesul de construcție
Acestea reduc din timpul alocat construcției și contribuie la minimizarea costurilor prin cantitatea mai redusă de material folosit.
2. Manipularea
Structurile metalice care conferă rezistență clădirilor au greutate redusă. De aceea, manipularea se realizează eficient, iar părțile asamblabile sunt ușor de transportat și amplasat în spațiul de lucru. De asemenea, partea de montaj se realizează rapid și este bazată pe schema de proiectare a elementelor structurale componente.
3. Rezistență ridicată în timp
Indiferent că e vorba de pericolul de incendiu, seism sau inundații, construcția realizată cu structuri metalice va avea un risc minim de degradare. De asemenea, structurile metalice împreună cu sistemele de izolare aferente vor proteja construcția de coroziune și de invazia unor animale sau insecte dăunătoare.
4. Aspectul modern al clădirilor
Acum, inovarea formelor pe care vrei să le conferi clădirii tale sunt posibile cu ajutorul structurilor metalice. Desigur, e important să verifici cu echipa de specialiști ca ideea ta să poată fi realizată în condiții de durabilitate maximă.
Tipuri de construcții cu structuri metalice
În funcție de scopul pentru care vei folosi construcția, iată care sunt tipurile de clădiri pentru care poți opta când vine vorba despre alegerea unor structuri metalice:
Hale industriale: acestea se pretează perfect pentru realizarea unor săli de sport, spitale, garaje, depozite sau stații de distribuție a energiei electrice. Desigur, acestea sunt doar câteva sugestii. Te invităm să fii creativ și să-ți adaptezi proiectul industrial
Hale comerciale: poți crea un spațiu atrăgător, eficient din punct de vedere energetic și profitabil în ceea ce privește raportul calitate-preț. În plus, poți crea o identitate aparte pentru business-ul tău prin modul în care arată clădirea comercială. Alege o clădire cu structură metalică dacă îți dorești să construiești un spațiu pentru evenimente, o clădire de birouri, un depozit, o bancă, o reprezentanță auto, un lanț de magazine sau orice spațiu specific din domeniul retail-ului.
Hale agrozootehnice: dacă planul tău de afaceri include creșterea vitelor și a păsărilor sau cultivarea cerealelor, poți lua în considerare acest tip de hală. O echipă de profesioniști te va ghida în respectarea legislației în vigoare din domeniul construcțiilor.
Spații locative: în funcție de capacitatea clădirii și optimizarea pe care dorești să le obții, poți alege un barnhouse sau o casă pe structuri metalice. De asemenea, acest tip de clădire se pretează pentru locuințele temporare. Din această ultimă categorie fac parte construcțiile pentru munca pe șantier sau pentru situații de urgență, precum inundații, incendii sau cutremure.
Alegerea echipei de producție și execuție
Cum ar fi ca echipa cu care alegi să lucrezi pentru proiectul tău de construcție să se ocupe de întregul proces de management și execuție?
Echipa Conedil îți stă la dispoziție cu cele mai moderne dotări și utilaje industriale pentru producția și asamblarea structurilor metalice. De asemenea, luăm în considerare eficientizarea utilizării resurselor, astfel încât proiectul final al construcției să-ți aducă rezistență și flexibilitate superioară la seism la costuri cât mai optime pentru tine.
Dacă dorești să fii la curent cu tendințele actuale ale industriei de construcții, ne poți contacta oricând pentru o antrepriză generală și de specialitate. Unul din profesioniștii noștri te va ghida pas cu pas, astfel încât construcția finală să împlinească standardele de succes pe care ți le dorești.
Ești pregătit să lucrăm împreună la proiectul tău de construcții?