Noutăți

Ai ajuns la proiectarea și construcția acoperișului tău? Când nu activezi în domeniul construcțiilor, ești pus în fața unei decizii extrem de importante: alegerea structurii de rezistență a acoperișului. Cei mai mulți dintre oameni lasă această decizie în seama companiei de construcții, însă credem că trebuie să deții suficiente informații astfel încât să ai cunoștință despre felul în care se derulează proiectul tău.

Structura de rezistență este cea care susține întreaga greutate a acoperișului. De-a lungul anilor, structura pe bază de lemn era cea dintâi opțiune. Astăzi, lucrurile s-au mai schimbat. De aceea, vorbim despre acoperișul pe structură metalică. În cele ce urmează, poți afla detalii despre cele două posibilități.

1. Structura de rezistență din lemn

Nu mai este niciun secret faptul că structura de rezistență din lemn încă este considerată o opțiune bună pentru orice tip de acoperiș. Acest lucru se datorează atât rezistenței, cât și prețului decent. Aceasta se folosește încă din cele mai vechi timpuri, deoarece se construiește foarte repede, iar greutatea ei nu pune presiune prea mare pe locuință.

Dezavantajul acestei structuri pe bază de lemn constă în îngrădirea posibilităților în ceea ce privește alegerea învelitorilor. Dacă intenționezi să-ți acoperi construcția cu învelitori metalice, lemnul poate fi o soluție potrivită. Însă, dacă proiectul tău este mai îndrăzneț și îți dorești niște învelitori mai grele, lemnul nu oferă prea multă durabilitate.

2. Acoperișul pe structură metalică

În ultimii ani, structura metalică pare a se afla pe locul 1 în topul preferințelor proprietarilor care își doresc un acoperiș rezistent. Acesta este principalul avantaj al acestei structuri.

Continuăm lista beneficiilor cu flexibilitatea în materie de forme și design, stabilitatea crescută și rezistență la umiditate. Un alt avantaj important este faptul că este total ignifugă și oferă o protecție sporită în caz de seism.

Dacă ai în plan ca proprietatea ta să fie învelită cu plăci ceramice sau alte materiale similare, află structura metalică susține cum se cuvine greutatea mai mare.

Ce-i drept, o structură metalică te va costa mai mult decât una de lemn, acesta fiind unul dintre dezavantaje. În schimb, are o durată de viață mai lungă. Un alt punct slab ar putea fi greutatea proprie mai mare și dilatarea puțin mai crescută față de structura din lemn. Dar, această situație se poate rezolva cu o termoizolare adecvată.

Este important, de asemenea, ca structura metalică pentru acoperiș să fie realizată de o companie avizată. Aceasta are rolul de a se asigura că profilele folosite sunt tratate anticoroziv și verificate pentru urme de uzură

În fața ideii de durabilitate a lemnului, balanța înclină spre structura metalică. Asta nu înseamnă că lemnul trebuie evitat. Specialiștii în construcții locative sau industriale au evoluat foarte mult. Astfel, alegerea dintre structura de lemn și cea metalică nu mai pare atât de dificilă. Fiecare material are avantajele și dezavantajele sale, pe care le poți introduce în proiectul tău în funcție de criteriile după care te ghidezi.

Dacă nu știi cu exactitate ce tip de structură de rezistență să alegi pentru acoperișul tău, poți oricând să ne contactezi. La CONEDIL, ne axăm activitatea pe soluții industriale complete și oferim suport celor care au nevoie de serviciile noastre.