Noutăți

Există multe provocări cu care se confruntă arhitecții, inginerii și designerii atunci când vine vorba de alegerea pardoselilor industriale. Acest tip de parsoseală trebuie selectată individual, pentru fiecare proiect, în funcție de scopul amenajării. Spre exemplu, pardoseala industrială din beton nu este potrivită într-un depozit sau într-o hală de producție a substanțelor farmaceutice. În astfel de spații este nevoie de o pardoseală impermeabilă și aseptică, cum este cea din poliuretan.

Datorită faptului că există multe variante de pardoseală, poate fi destul de greu să știi ce tip este necesar pentru proiectul tău. Tocmai de aceea, recomandarea noastră este să iei legătura cu un expert, ce te poate îndruma spre cea mai bună soluție.

În articolul de mai jos vei afla de ce este pardoseala industrială importantă și ce avantaje are acest tip de podea pentru spațiul tău. De asemenea, vei putea descoperi și ce elemente trebuie să ai în vedere atunci când te hotărăști să folosești o astfel de pardoseală în proiectul tău.

De ce este importantă pardoseala industrială de înaltă calitate?

Este extrem de important să ai o pardoseală de înaltă calitate instalată în orice mediu industrial sau comercial. Nu numai pentru capacitatea sa de a rezista la uzura generală, ci și pentru sănătate și siguranță. Iată de ce o pardoseală industrială de înaltă calitate este atât de importantă:

Poate rezista la echipamente grele și la traficul pietonal

Toate mediile industriale au nevoie de o podea care să reziste în condiții dificile de lucru. Atunci când este vorba despre o hală industrială, un element ce trebuie avut în vedere este traficul. Fie că vorbim despre traficul intens al personalului, sau cel al utilajelor de transportat marfa, o pardoseală trebuie să poată suporta astfel de condiții. În cazul halelor de producție, trebuie să ai în vedere achiziționarea unei pardoseli rezistente la umezeală și substanțe chimice. Pardoseala industrială este foarte rezistentă și durata sa de viață este una îndelungată.

Protejează atât angajații, cât și echipamentele

O podea deteriorată poate duce la deteriorarea mașinilor și la probleme de siguranță a angajaților. Acest lucru poate genera accidente la locul de muncă. Este vital să alegi o podea care să reziste cât mai mult la deteriorări și care să reducă acest risc. Astfel de podele industriale pot fi cele din beton, poliuretan sau cauciuc.

Avantajele pardoselii industriale

De ce ar trebui să alegi pardoseala industrială pentru spațiul tău? Acest tip de podea se află în topul preferințelor constructorilor datorită versatilității acesteia. Principalele avantaje ale acestui tip de pardoseală sunt:

Întreținerea facilă

Pardoseala industrială este un tip de podea foarte ușor de întreținut. În plus, aceasta în mod particular este foarte durabilă și robustă, fiind special concepută pentru a avea un grad de întreținere redus.

Funcţionalitatea

Pardoseala industrială este cea mai funcțională și practică alegere de pardoseală de pe piață atât pentru întreprinderile comerciale, cât și pentru cele industriale. În comparație cu podelele din gresie, aceasta rezistă mai bine la orice substanțe chimice sau lichide vărsate pe suprafața ei.

Durabilitatea

Găsirea unei pardoseli care poate face față traficului intens al mașinilor grele și utilajelor este dificilă. Pardoseala industrială poate face față unui trafic intens și unei greutăți destul de mari, în funcție de materialul din care este confecționată. Ai nevoie de o pardoseală industrială pentru proiectul tău? Află din următorul articol ce tipuri de pardoseală industrială există și care este cea mai potrivită pentru domeniul tău de activitate.

Elemente ce trebuie luate în considerare în alegerea pardoselii industriale

Rășină epoxidică, poliuretanică sau pardoseală din beton? Finish antiderapant, rezistent la chimicale sau cu pori închiși?  Am pregătit special pentru tine un articol în care vei găsi informații despre tipurile de pardoseală industrială existente pe piață.

Traficul

Primul lucru de identificat este tipul și volumul de trafic anticipat pentru podea. Un depozit supus traficului de motostivuitoare pe tot parcursul zilei are nevoi diferite față o cameră de depozitare într-un magazin. Tipul de trafic va ajuta la identificarea materialului potrivit pentru proiectul tău.

Scopul

Un alt element ce trebuie luat în considerare încă din stadiul de proiectare este și scopul respectivei clădiri.Utilizarea prevăzută a spațiului este un aspect important atunci când alegi pardoseala industrială. Dacă podeaua se află într-o unitate de producție alimentară pardoseala din poliuretan poate fi o alegere bună. Dacă, în schimb, este vorba despre un depozit farmaceutic, se pretează o pardoseală din rășină epoxidică.

Bugetul

Deși scopul ar trebui să fie elementul principal în alegerea pardoselii, și bugetul este un aspect important. Prețul unei podele industriale include mai mult decât costul materialelor și al instalării. De-a lungul timpului, trebuie să ții cont de costurile de curățare și întreținere, precum și de costul reparării oricăror daune și chiar de înlocuirea podelei în viitor.

Mediul în care este amplasată

Diverse condiții de mediu pot afecta în mod diferit pardoseala industrială. Temperatura, umiditatea și expunerea la produse chimice sunt câteva aspecte ce trebuie avute în vedere. Există diverse tipuri de pardoseală industrială și fiecare are proprietăți diferite.

Culoarea

Culoarea podelei este importantă atunci când vine vorba de curățare, întreținere, lumină și confortul unui spațiu sau mediu de lucru. Dacă spațiul tău primește puțină lumină naturală, culoarea deschisă îl poate face să pară mai luminos și mai mare. Acest lucru are ca rezultat un mediu mai plăcut. O culoare îndrăzneață sau strălucitoare, precum galben sau roșu, poate deveni obositoare pentru ochi în timp.Totodată, o astfel de culoare te poate ajuta să atragi atenția, dacă acesta este scopul tău. O pardoseală industrială în culori îndrăznețe ar putea fi potrivită pentru un spațiu comercial, precum magazine de încălțăminte sau îmbrăcăminte. Albul sau cremul sunt culori dificil de curățat și întreținut.

Finisajul

Sistemele de pardoseli industriale oferă o gamă variată de finisaje pentru a se potrivi întocmai cu scopul propus al podelei. Acoperirile antiderapante sunt esențiale pentru siguranța la locul de muncă, în special în condiții de umiditate ridicată. Totodată, există și finisaje disponibile pentru a rezista daunelor cauzate de traficul de vehicule grele și pentru a preveni deteriorarea chimică sau coroziunea. Un finisaj flexibil al podelei poate fi important pentru a minimiza daunele cauzate de mici zgârieturi. Finisajele rezistente la umezeală ajuta la prevenirea daunelor sau pătrunderii umezelii, ce poate cauza mucegai. Pardoselile industriale cu finisaje igienice sunt importante în industria alimentară și farmaceutică, unde curățenia este esențială.

Acum că ai aflat mai multe informații despre acest tip de pardoseală, crezi că ai putea să o folosești în spațiul tău? Această podea este foarte versatilă și se potrivește unui număr mare de spații și industrii.

Totodată, întreținerea unei astfel de podele este destul de ușoară, iar durata de viață este una îndelungată. Ai nevoie de consultanță în alegerea pardoselii pentru spațiul tău? Experții din echipa Conedil  îți pot explica și te pot consilia în alegerea pardoselii potrivite pentru spațiul tău. Contacteaza-ne și hai să luăm împreună cea mai bună decizie pentru proiectul tău!