Noutăți

În România, conceptul de containere modulare de tip casă a început să crească în popularitate, mai ales în ultimii ani. De asemenea, deși acest fenomen este relativ nou, pandemia a accentuat nevoia oamenilor de a „evada” din aglomerările urbane și de a petrece mai mult timp într-un cadru natural, relaxant.

Dacă și tu cauți în acest moment o variantă de locuință temporară sau permanentă, care să îți solicite un capital financiar mai mic decât construcțiile clasice din cărămidă sau BCA, atunci merită să iei în considerare această soluție. La Conedil îți oferim servicii complete în materie de construcții metalice, de la proiectare și materiale, până la uzitare și montaj. Indiferent de natura proiectului, suntem preocupați mereu să oferim soluții tehnice eficiente și de calitate. În plus, dispunem de:

  • Bază de producție de 5000 m2;
  • Dotări și utilaje moderne, actualizate constant;
  • Capacitate de producție mare, de până la 350 tone structură metalică/lună;
  • Proces de producție și asamblare certificat calitativ.

4 motive pentru a opta pentru containere modulare tip casă

Containerele modulare sunt construcții din metal prefabricat, realizate pe linii de asamblare ce asigură un control al procesului și calității în orice moment. Datorită faptului că acestea sunt realizate din metal, ele au un grad sporit de rezistență la incendii și seisme, în timp ce susțin greutăți mari în raport cu cantitatea mai mică de material folosit comparativ cu alte materiale. De asemenea, aceste construcții inovative permit combinarea mai multor containere, atât pe orizontală, cât și pe verticală. Astfel, poți obține o locuință supraetajată, o casă de vacanță, o cabană iar opțiunile nu se opresc aici.

Iată alte câteva motive pentru care merită să iei în considerare acest tip de construcție:

  1. Flexibilitate sporită în proiectare și amplasare

O astfel de construcție se bucură de avantajul de a fi ușor de executat datorită îmbinării pieselor între ele, asemenea unui joc de Lego. Acestui schelet de bază se pot mai apoi aduce diverse îmbunătățiri și modificări, pentru a-l transforma într-o căsuță de vis: izolație termică, instalații de apă și electrice, pereți interiori de separare, uși, geamuri, placări și nu numai. Un alt plus este și faptul că în funcție de nevoile tale, proiectul se poate extinde prin încorporarea unui nou container modular.

Un alt punct forte al acestor containere modulare tip casă este faptul că ele oferă posibilitatea de a reloca construcția cu puține costuri, chiar și în zone mai greu accesibile. Piesele din care este compusă casa sunt ușor de transportat, iar colaborarea cu o echipă care să îți asigure piesele, transportul și execuția face întreg procesul mult mai eficient și rapid.

  1. Timp redus de construire

Un alt beneficiu important este și reducerea timpului necesar pentru realizarea unei astfel de case. Pe de o parte, nu ai nevoie de un proiect la fel de complex și de costisitor pentru turnarea fundației comparativ cu cel pentru o clădire din cărămidă sau BCA.

Pe de altă parte, piesele prefabricate sunt ușor de transportat și îmbinat, mai ales atunci când contractezi serviciile unor specialiști în domeniu, iar întreg proiectul (de la primirea comenzii ferme) poate dura între 1 și 3 luni. Nu în ultimul rând, realizarea unei case din containere modulare nu depinde de condițiile meteorologice. Ceea ce înseamnă că în orice anotimp poți să te dedici acestui proiect și să-l vezi zi de zi cum crește.

  1. Rezistență crescută

Construcțiile din metal sunt recunoscute pentru structura solidă care rezistă în timp. Pe lângă durabilitate, casele făcute pe din oțel galvanizat se comportă foarte bine și rezistă cu brio la cutremure, foc, coroziune, inundații și condiții meteorologice dure. În plus, acest tip de construcție nu necesită piloni interiori de suport, ceea ce oferă mai multă libertate în ceea ce privește compartimentarea și designul interior.

  1. Protejarea mediului înconjurător

Din ce în ce mai multe persoane devin conștiente de impactul pe care îl au asupra mediului și aleg soluții care bifează mai multe criterii ce țin de sustenabilitate. Una dintre acestea este, de exemplu, optarea pentru construirea unor case „verzi”, cu un impact mai mic asupra mediului înconjurător. De asemenea, containerele modulare tip casă sunt realizate din metal, iar acest material se poate recicla, fără a-și pierde proprietățile.

Deși procesul de asamblare a unor containere modulare tip casă nu este complicat, îți recomandăm să apelezi la expertiza unei echipe de specialiști pentru a beneficia de un plan detaliat de proiect. Nu vei pierde din vedere în acest fel niciun detaliu important, care ar putea mai târziu să îți facă neplăceri exact atunci când ți-ai propus să te relaxezi. Contactează-ne cu încredere, iar noi îți vom oferi o ofertă personalizată în funcție de cerințele tale de proiect.