Noutăți

Deții sau plănuiești să începi o afacere în domeniul agricol, alimentar sau cel industrial? Dacă ești în căutarea unor modalități eficiente de stocare a materiilor prime, ai ajuns unde trebuie!  Aici vei afla informații utile despre silozurile metalice, o modalitate populară și eficientă de depozitare.

Silozurile sunt recipiente concepute pentru depozitarea sau transferul materialelor sub formă granulară, precum: ciment, zahăr, cereale, cărbune, făină, cartofi, cenușă, pelete de orice fel și nu numai.

Atunci când au fost concepute primele silozuri, acestea au fost îngropate. În zilele noastre, acestea sunt amplasate la suprafață și pot fi realizate din beton, metal sau chiar lemn. Aceste dispozitive de stocare a materialelor sunt utilizate în multiple domenii. Astfel, putem regăsi silozuri atât în domeniul agricol sau alimentar, dar și în domeniul construcțiilor.

În articolul de mai jos vom vorbi despre tipurile de silozuri existente pe piață și vei găsi informații în special despre silozurile pe structură metalică. Din punct de vedere al structurii, există silozuri metalice cu fund plat, conic sau orizontale.

Silozuri din beton

Silozurile din beton reprezintă o soluție optimă de depozitare pe șantier sau în apropierea fabricilor de construcții. Acestea sunt utilizate pentru depozitarea și distribuția diferitelor tipuri de amestecuri de ciment. Silozurile de acest tip vin într-o varietate de dimensiuni. Așadar, sunt ideale pentru utilizarea pe mai multe tipuri de șantiere. Un astfel de siloz poate avea o structură permanentă sau portabilă, iar cele din urmă pot fi relocate atunci când este necesar. În plus, acest tip de siloz este echipat cu un anumit tip de suflantă, care are rolul de a ajuta la evacuarea conținutului depozitat într-un camion sau alt recipient.

Silozuri din lemn

Silozurile din lemn sunt potrivite pentru uscarea în interior și depozitarea în siguranță a cerealelor cu un conținut de umiditate mai mic de 18%.  De regulă, există silozuri din lemn cu diametre, înălțimi și capacități variate. Configurația acestora depinde de tonele medii de cereale manipulate, numărul de culturi, umiditatea medie etc.

Silozuri metalice cu fund plat

Silozurile metalice cu fundul plat sunt folosite pentru depozitarea materialelor pe perioade lungi de timp. Cel mai adesea, în acestea se stochează cereale. Așadar, le poți regăsi în fabricile de bere sau de furaje, dar și în apropierea morilor de făină.

Acest tip de siloz metalic este de obicei construit cu foi de caroserie din oțel carbon. Ele sunt fixate pe un cadru realizat pe structuri din oțel. Accesoriile importante pentru aceste silozuri metalice mari includ inelele de vânt, care rigidizează silozurile și le sporesc stabilitatea structurală în timpul umplerii și descărcării. Totodată, silozurile metalice includ și echipamentele de acces industrial.

Silozuri metalice cu fund conic

Acest tip de siloz este, de asemenea, folosit pentru a stoca o mare varietate de materiale, inclusiv cereale, nisip și sare. Silozurile metalice cu fund conic sunt de obicei utilizate pentru depozitare temporară. Acestea dețin adesea cantități mai mici decât silozurile cu fund plat. Așadar, pot fi ridicate pe suporturi structurale din oțel pentru a permite accesul dedesubt. În acest mod, se facilitează încărcarea materialelor pentru transport.

La fel ca silozurile cu fund plat, cele cu fund conic pot fi fabricate folosind foi fixate cu șuruburi pe cadre structurale din oțel. Acestea sunt adesea realizate folosind o construcție sudată, care rezistă pe o perioadă mai lungă de timp.

Buncărul conic atașat la fundul acestor silozuri permite o descărcare ușoară și măsurată. Totuși, este necesar ca materialul din siloz să corespundă designului acestuia. Silozurile metalice cu fund conic trebuie proiectate cu precizie pentru materialul pe care sunt menite să îl depoziteze. La fel de important este ca debitul să fie controlat corespunzător. Totodată, acestea pot fi galvanizate sau vopsite pentru a rezista la coroziune.

Silozuri metalice orizontale

Silozurile orizontale sunt cele mai potrivite pentru depozitarea pe termen scurt. Ele sunt adesea folosite pentru a agrega așchii de metal, ciment, var, cenușă și alte particule reziduale colectate de sistemele de filtrare a aerului.

Acestea sunt aproape întotdeauna realizate folosind construcții sudate și finisate cu vopsea durabilă. Venind într-o mare varietate de dimensiuni, ele pot fi proiectate pentru a răspunde oricăror restricții de planificare sau spațiu, inclusiv cele pentru spații interioare.

Când sunt instalate în interiorul unei fabrici, aceste silozuri sunt de obicei ridicate de la sol pe platforme structurale din oțel pentru a păstra spațiul pe podea. Acest lucru face, de asemenea, ca descărcarea materialelor să fie mult mai facilă.

Acum că ai aflat ce tipuri de silozuri există, e momentul să alegi unul potrivit pentru domeniul tău de activitate. Așa cum am specificat mai sus, silozurile din beton sunt potrivite pentru domeniul construcțiilor. Silozurile din lemn sunt folosite pentru depozitarea cerealelor. Silozurile din metal pot fi utilizate cu succes atât în industria alimentară, cât și în cea agricolă. Totodată, metalul este un material care are multiple avantaje. Cele mai importante sunt costurile mici de întreținere și durata lungă de utilizare.

Atunci când plănuiești să dezvolți o afacere de succes, ai nevoie alături de tine de o echipă de oameni dedicați, care să te poată ajuta să obții rezultate de cea mai bună calitate. Echipa Conedil este un partener responsabil și cu multă experiență în domeniul construcțiilor pe structuri metalice. Descoperă proiectele realizate de noi până în prezent și contactează-ne pentru a putea pune împreună bazele afacerii tale!