Noutăți

Urmează să construiești o hală de producție sau depozitare și vrei să afli care sunt tipurile de pardoseală ce se potrivesc domeniului tău de activitate? Ei bine, probabil pardoseala industriala este alegerea cea mai potrivită pentru tine, deoarece, în funcție de tipul acesteia, poate fi utilizată în foarte multe industrii. Vei găsi mai jos toate informațiile de care ai nevoie despre această pardoseală, începând de la ce este acesta și cum te poate ajuta, dar și ce tipuri există pe piață și în ce domenii de activitate se pot folosi.

Ce este pardoseala industrială?

Când vine vorba de pardoseli industriale, există multe aspecte ce trebuie avute în vedere. Acestea se deosebesc prin materialele folosite și modul în care este finalizat procesul. Indiferent dacă operezi un depozit industrial sau o fabrică de procesare a alimentelor, tipul de pardoseală industrială pe care o alegi va avea un impact semnificativ asupra activităților tale de zi cu zi.

Mulți oameni nu reușesc să realizeze rolul pe care îl joacă pardoseala industrială în desfășurarea operațiunilor dintr-un depozit fără probleme, eficient și rentabil. Indiferent de tipul tău de afacere, vei avea nevoie o pardoseală industrială durabilă, robustă și ușor de întreținut. Este foarte important să fii conștient de tipul de podele disponibile și care sunt avantajele și dezavantajele fiecărui tip.

O pardoseală industrială trebuie să poată suporta traficul intens și uzura mecanică constantă. De asemenea, materialul din care este concepută pardoseala trebuie să fie rezistent la lichide corozive, temperaturi extreme sau impact puternic. Un astfel de tip de pardoseală are rolul de a preveni deteriorarea alimentelor. De asemenea, aceasta trebuie să asigure un proces de producție sănătos, igienic, eficient și rezistent la formarea bacteriilor.

Putem clasifica pardoseala industrială în funcție de materialul din care este realizată. Fiecare tip de pardoseală va avea finisaje și agregate specifice care vor da noi caracteristici rezultatului final. Continuă să citești pentru a descoperi care este tipul de podea industrială ce se potrivește cel mai bine nevoilor și domeniului tău de activitate.

Tipuri de pardoseli industriale

 1. Pardoseală industrială din beton

După cum sugerează și numele, acestea sunt realizate din beton, unul dintre cele mai rezistente materiale de construcții. Acest tip de pardoseală industrială se caracterizează prin duritate, durata lungă de viață și un cost redus de întreținere.

Pardoseala industrială din beton poate fi clasificată în funcție de finisaj. Prin urmare, în funcție de prezentarea finală, aceasta poate fi:

Lustruită: este unul dintre finisajele de cea mai înaltă calitate. O putem recunoaște cu ochiul liber deoarece are un aspect strălucitor. Betonul lustruit are o rezistență mare iar curățarea acestui tip de pardoseală industrială este foarte ușoară.

Flotată: betonul este, de regulă, aplicat în aer liber, iar rezultatul dorit este un strat de pardoseală uniform și nivelat. Acest tip de pardoseală poate fi utilizat în zonele de intrare în depozite sau în locurile unde are loc încărcarea și descărcarea mărfurilor.

Riglată: în cazul acestui tip de finisaj, se îndepărtează doar surplusul de beton. Unele companii îl folosesc cu succes, însă nu este proiectat pentru cerințele unor industrii precum cea alimentară sau farmaceutică, deoarece se poate fisura destul de repede.

Pardoseala industrială din beton este proiectată pentru a rezista la traficul de vehicule grele. Prin urmare, îl putem găsi în locuri precum fabrici, centre logistice, depozite, parcări și alte locații care folosesc utilaje grele.

 1. Pardoseală industrială din poliuretan

Pardoseala industrială din poliuretan este recunoscută ca fiind de diferite culori și conferă un aspect plastic. Aplicarea acestui tip de pardoseală se bazează pe acoperirea unui strat de ciment cu unul de poliuretan. Această pardoseală este utilizata în mai multe domenii, precum bucătării industriale, camere frigorifice, depozite farmaceutice, fabrici de prelucrare chimică și fabrici din industria textilă.

Pardoselile din poliuretan se remarcă prin faptul că sunt impermeabile și aseptice. Se evită astfel acumularea de murdărie și formarea de microorganisme. Utilizarea acestui tip de pardoselă nu este destinată doar locurilor în care este necesar controlul igienic. De asemenea, podelele din poliuretan sunt potrivite pentru tranzitul mașinilor de mare tonaj, deoarece rezistă foarte bine la impact. Aceasta înseamnă că sunt ideale pentru a răspunde nevoilor zonelor cu mare cerere, precum magazine universale, săli de sport, ateliere mecanice și parcări.

Acest tip de pardoseală industrială este de obicei aplicată în interior și nu este recomandată folosirea sa în aer liber, deoarece va fi mai expusă la deteriorare. În funcție de aditivi, se poate prelungi durata de viață a acestei pardoseli. Pentru o durată de viață cât mai lungă este recomandat să fie utilizate agregate cu protecție UV și încărcături electrice.

 1. Pardoseală industrială din rășină epoxidică

Desi rășinile epoxidice au aplicații în domeniul artistic, la nivel industrial au permis dezvoltarea pardoselilor de mare rezistență cu grosime și finisaje optime. Pardoseala industrială epoxidică poate fi aplicată în diverse domenii, precum industria medicală/farmaceutică, clădiri de birouri și depozite, spații comerciale, instituții publice, hale industriale și fabrici.

Pardoselile epoxidice au caracteristici asemănătoare cu pardoselile din beton sau poliuretan. Acest tip de pardoseală este mai rezistent și nu este afectat de agenți chimici, uleiuri și substanțe abrazive. Pardoseala epoxidică are următoarele caracteristici:

 • Este anticorozivă și rezistentă la apă;
 • Poate fi folosită în spații care au nevoie de un control strict al germenilor patogeni;
 • Fiind o rășină, este un izolator electric;
 • Este impermeabilă, deci poate fi aplicată în locuri cu multă umiditate sau unde se vor executa sarcini care implică fluide;
 • Este foarte rezistentă atât la impact, cât și la greutăți foarte mari și fenomene termice;
 • Nu poluează, iar impactul lor asupra mediului este minim.
 1. Pardoseli industriale din vinil

Relativ nouă ca formă de pardoseală industrială, pardoseala din vinil este acum produsă în masă în întreaga lume. Pentru cei care au un buget restrâns, este o opțiune bună, deoarece este deosebit de rentabilă. Pardoseala din vinil este, de asemenea, ușor de întreținut, rezistentă la alunecare și confortabilă sub picioare.

Vinilul este un material destul de compact, ce are proprietăți acustice foarte bune, ceea ce îl face potrivit pentru a fi montan în instituții publice, spitale și școli. Deoarece designul acestui material este destul de variat, se poate folosi cu ușurință și în magazine sau showroomuri de prezentare.

 1. Pardoseala industrială din cauciuc

Spre deosebire de alte opțiuni de pardoseală industrială, pardoseala din cauciuc nu folosește beton în crearea sa. Acest tip de pardoseală este utilizată pe scară largă datorită suprafeței sale confortabile și adaptabile. Versatilitatea sa înseamnă că este o opțiune potrivită pentru o multitudine de spații, precum terenuri de sport, depozite, hale industriale sau ferme zootehnice. De asemenea, pardoseala industrială din cauciuc este rezistentă la alunecare, la foc și la apă. Spre deosebire de majoritatea opțiunilor de pardoseală din beton, covorașele din cauciuc necesită de obicei mai multă întreținere și curățare și nu sunt la fel de rezistente ca betonul.

Înainte de alegerea tipului de pardoseală industrială, este recomandat să analizezi și reglementările în vigoare pentru spațiul pe care dorești să îl construiești. Acest lucru te poate ajuta să iei o decizie cât mai informată asupra tipului de pardoseală care este necesar pentru afacerea ta.

Pentru a alege corect produsul potrivit nevoilor și proiectului tău este indicat să ceri sfatul unui specialist în domeniul construcțiilor. Specialiștii Conedil sunt alături de tine și te vor îndruma spre cele mai bune soluții. Vezi toată gama de servicii oferite de noi aici sau intră în legătura cu unul dintre experții noștrii, în secțiunea de contact.