Noutăți

Ești hotărât să investești bani în construirea unei hale metalice, dar încă nu te-ai decis care va fi locația acesteia? În acest caz, un om informat este un om protejat.

Ce relevanță are acest lucru?

Ei bine, amplasarea unei hale metalice are influență directă asupra probabilității de a obține autorizația de construire. În plus, locația aleasă este un factor ce determină și prețul de achiziție și posibilitatea de extindere în timp. De aceea, înainte de a da curs planurilor tale, află din acest articol marca CONEDIL care sunt criteriile de care ar trebui să ții cont atunci când îți alegi terenul.

Scopul viitoarei hale metalice
Cerințele pentru o hală industriala cu structură metalică utilizată comercial diferită foarte mult de una utilizată, de exemplu, pentru ferme zootehnice. Scopul fiecărui tip de hală va dicta astfel amplasarea acesteia față de oraș sau alte zone locuite. De exemplu, o hală pentru zootehnie va trebui să fie construită la marginea sau în afara zonelor locuite. Totodată, când planifici construirea unui hale metalice, trebuie să ai în vedere ca angajații tăi să poată ajunge într-un timp rezonabil la aceasta.

Natura geotehnică a terenului
În principiu, o construcție nouă poate fi ridicată pe aproape orice tip de teren. Însă, alegerea unei suprafețe neprietenoase, care de exemplu n-ar putea suporta o construție foarte grea, prezintă risc de denivelare sau tasare în timp. Cumpărarea unui astfel de teren ar impune cheltuieli foarte mari, suplimentare față de planul inițial. Din acest motiv, există documente specifice prin intermediul cărora un consultant specializat în construcții îți poate da verdictul — terenul este unul propice unei construcții cu costuri eficiente sau nu. Acestea sunt: Certificatul de Urbanism, Planul Urbanistic Zonal (PUZ), studiul geotehnic și ridicarea topografică.

Documentele în cauză îți vor releva dacă:

  1. Există restricții din punct de vedere al mediului;
  2. În zonă pot exista situri arheologice;
  3. Construcția pe care vrei să o ridici va fi durabilă și nu va fi afectată de caracteristicile amplasamanetului.

Racordarea la utilități
Un alt aspect esențial pe care trebuie să îl ai în vedere când cauți un teren potrivit pentru construirea unui hale metalice este distanța la care se află utilitățile față de viitoarea clădire. Acestea trebuie, de asemenea, să poată face față nevoilor afacerii tale. În plus, în funcție de informațiile din documentele menționate la punctul anterior, vei afla și dacă un anumit teren permite amenajarea unor magistrale de apă, gaz, canalizare sau linii de înaltă tensiune pe el.

Proximitatea față de căile de acces
Acesta poate să pară un aspect banal atunci când pregătești un proiect de construcție. Din experiența noastră îți spunem în schimb că este esențial să fii prevăzător și să verifici dacă există drumuri de acces suficient de largi pentru mașinile de logistică. În cazul în care nu există drumuri utilizabile în zona în care construiești hala metalică, se solicită informații legate de cum poți amenaja căi de acces către drumuri naționale, județene sau europene.

Scalabilitatea unei hale metalice
Înainte de a construi o hală cu structură metalică trebuie să ai în vedere planurile de viitor în ceea ce privește această investiție și ce tipuri de activități se vor desfășura în incinta acesteia. Astfel, terenul de jur-împrejur trebuie să fie potrivit pentru extindere în cazul în care această acțiune va fi oportună. De exemplu, se poate dori o scalare a structurii pentru a acomoda noi compartimentări.

Avantajul unei hale metalice în acest caz este că oferă o flexibilitate sporită în ceea ce privește modalitățile și scopurile pentru care este utilizată. În plus, scalarea acesteia sau modificarea ei nu afectează structura de rezistență în caz că domeniul de activitate se schimbă. De asemenea, o hală industrială cu structură metalică se poate extinde mai ușor și cu mai puține costuri decât o hală din beton.

Un proiect nou întotdeauna va prezenta și o serie de provocări. Colaborarea cu echipa CONEDIL îți va asigura accesul la expertiza noastră și la o gamă completă de servicii industriale. Astfel, economisești timp și ai garanția faptului că proiectul tău este pe cele mai bune mâini.

Dacă ai în plan să construieși o hală industrială cu structură metalică, nu ezita să ne contactezi! Prin intermediul serviciilor noastre de proiectare, execuție și livrare la „cheie”, vei deține informațiile necesare pentru a alege cel mai potrivit teren pentru planurile tale.