Noutăți

Estetice, eficiente, versatilitate și ușor de montat — casetele de fațadă sunt o alegere din ce în ce mai populară în ultimii ani. Acest tip de panouri se remarcă prin aplicabilitatea lor la o gamă largă de proiecte, rezidențiale și nerezidențiale. Caracterul lor universal le face potrivite pentru construcții din domenii variate, de la clădiri de mici dimensiuni (garaje, șoproape, săli de sport, locuințe), până la completarea clădirilor cu fațade mari (centre comerciale, halele industriale, clădirile de birouri).

Acest tip de fațadă face parte dintr-un serviciu mai complex, și anume, anvelopare clădiri. Rămâi alături de noi în acest articol pentru a afla suita de beneficii cu care casetele de fațadă vin la pachet.

4 motive pentru care să alegi casete de fațadă
Casetele de fațadă sunt panouri fabricate din tablă de oțel, aluminiu, alamă sau cupru. Forma casetei poate fi dreptunghiulară, pătrată, hexagonale sau trapezoidală și pot fi fabricate într-o gamă variată de culori și dimensiuni, conform specificațiilor proiectului tău. Acestea sunt folosite în mod special pentru învelirea pereților exteriori sau interiori în cadrul construcțiilor cu cerințe riguroase în ceea ce privește aspectul estetic, izolarea fonică și protecția la foc. Însă, acestea sunt deosebit de versatile, astfel că ele se pot integra în cele mai diverse structuri.

Iată principalele 4 beneficii pe care optarea pentru casete de fațadă în cadrul proiectului tău le aduce:

Montaj eficient

Atunci când ai în vedere finalizarea lucrării într-un interval cât mai scurt, alegerea materialelor este o decizie care îți poate câștiga timp prețios. Plăcile sunt fixate rigid cu nituri sau șuruburi autofiletante pe cadru. Datorită acestor tehnologii de fixare, dar și a formei optime, casetele de fațadă încurajează o montare ușoară, rapidă și asigură o durată lungă de viață. Acest aspect presupune inclusiv costuri mai scăzute de instalare față de alte soluții de anvelopare clădiri.

Noi îți recomandăm să alegi să lucrezi cu specialiști în domeniu, care îți pot oferi servicii complete de proiectare, fabricare a materialelor și executare a construcției într-un timp scurt. Dacă optezi pentru furnizori diferiți, antreprenorul lucrărilor de montaj va trebui să se sincronizeze cu ceilalți specialiști din proiect. Acest lucru va adăuga timp de lucru suplimentar la realizarea lucrării.

Design elegant

Pe lângă un aspect plăcut și modern, care lasă o primă impresie pozitivă, optarea pentru casete de fațadă reprezintă o soluție bună pentru nivelarea suprafeței clădirii și mascarea unor imperfecțiuni ale pereților. Astfel, atunci când optezi pentru casete de fațadă, ai parte de o soluție elegantă, care se poate realiza într-o gamă variată de culori și dimensiuni, care să corespundă cerințelor tale. Acestea se pretează inclusiv pentru locuințele personale, case, garaje, hale industriale cu colțuri și rosturi închise pentru un finisaj estetic perfect. La CONEDIL îți oferim execuție la comandă, atât pentru clădiri rezidențiale, cât și pentru hale metalice și structuri nerezidențiale, pentru ca proiectul tău să fie finalizat conform așteptărilor.

Materiale rezistente

Dacă îți dorești o construcție cu fațade și acoperiș plăcute din punct de vedere vizual, dar totodată și durabile, rezistă la precipitații și la alți factori atmosferici, casetele de fațadă sunt varianta potrivită. Acest tip de anvelopare protejează pereții de umezeală, în timp ce acestea își păstrează aspectul și culoarea o perioadă lungă de timp. În plus, materialele din care sunt fabricate casetele de fațadă rezistă cu brio la temperaturi ridicate, dar și joase. Casetele de fațadă contribuie, de asemenea, și la protejarea materialului de bază al peretului. Nu în ultimul rând, casetele de fațadă pot fi fabricate din materiale ignifuge.

Grad ridicat de etanșeizare

Casetele de fațadă au un sistem de îmbinare ce previne colectarea apei între îmbinări. Totodată, placarea pereților asigură o circulație naturală și suficientă a aerului pentru a preveni mucegaiul sau condensul. Proiectarea casetelor de fațadă este realizată astfel încât să fie compactă și etanșă la îmbinarea elementelor și la îmbinarea acestora cu scheletul structurii. Acest fapt previne formarea punților termice și a pierderii de căldură. În plus, casetele au și rolul de a crea o barieră de vapori pentru termoizolație.

La CONEDIL, îți oferim servicii de anvelopare clădiri cu casete de fațadă pentru pereți și fațade estetice. Echipa noastră îți pune la dispoziție baza materială, utilajele necesare și expertiza dobândită pentru ca proiectul tău să fie finalizat conform cerințelor tale. Dacă îți putem fi de folos cu acest sericiu, nu ezita să ne contactezi! Cu siguranță putem găsi împreună cea mai potrivită soluție pentru clădirea ta.