Noutăți

Construirea unui acoperiș durabil este un subiect întotdeauna de interes în orice proiect. Orice nouă inovație poate însemna o eficientizare a procesului de fabricație sau montare, dar și o reducere a costurilor de proiect. Pe lângă aceste aspecte, un acoperiș trebuie să îndeplinească condiții ce țin de durabilitate, duritate, dar și să ofere un aspect estetic în funcție de specificul afacerii.

În acest articol îți vom prezenta una dintre soluțiile cele mai accesibile din zilele noastre în materie de acoperișuri, și anume, tabla cutată. Este un material cu o utilizare foarte largă. De aceea, aceasta poate fi o soluție foarte bună pentru hale industriale, case, clădiri anexe, garduri și nu numai.

Tabla cutată – caracteristici principale
Tabla cutată sau profilată este un tip de material caracterizat de profile sau reliefuri dispuse simetric pe întreaga suprafață o zonei vizate într-un proiect. Un aspect important de reținut aici este faptul că gama de profile este deosebit de variată. Astfel, în funcție de destinație, buget și preferințe estetice, se poate alege materialul sau solicita la comandă în funcție de grosime, dar și în funcție de înălțimea profilelor, tipul de tablă cutată. Datorită acestei varietăți, tabla cutată poate fi utilizată atât pentru hale de producție, zootehnice, clădiri comerciale, rezidențiale, centre sportive, cât și pentru fațade pentru garduri, porți, depozite și garaje. Cel mai adesea, tabla cutată cu profil mic poate fi utilizată pentru acoperirea fațadelor și a acoperișurilor pentru construcții de dimensiuni mici. Profilele înalte sunt cel mai potrivite pentru acoperișurile cu deschidere mare și în construcțiile industriale.

Dacă discutăm de alegerea unui tip de tablă, există 3 categorii cele mai întâlnite:

  • Tablă cutată zincată – este fabricată din oțel galvanizat și are dispuse pe ambele fețe mai multe straturi de materiale protectoare. Rezultatul acestui proces chimic (galvanizarea) este faptul că materialul manifestă o rezistență excelentă în timp la coroziune, fapt ce contribuie la protejarea investiției făcute;
  • Tablă cutată aluzinc – este realizată din galvanizarea tablei de oțel cu aliaj de aluminiu și zinc. Datorită acestei îmbinări de materiale, acest material răspunde celor mai înalte cerințe ce țin de rezistența la coroziunea atmosferică și la cea din mediile cu un grad de umiditate ridicat.
  • Tablă cutată prevopsită – aceasta este la fel de estetică și variază ca celălalt tip. În schimb, aceasta nu este supusă procesului chimic de galvanizare, menit să protejeze materialul de coroziune și rugină.

Tabla cutată – 5 avantaje de luat în calcul în cadrul construcției

  1. Montaj facil

Datorită greutății reduse, montajul unei table cutate se realizează rapid. Acest aspect vine cu avantaje financiare, dar și avantaje ce țin de timpii de execuție.

  1. Rezistență crescută în timp

Tabla cutată se comportă bine în timp și rezistă la schimbările atmosferice. Acest lucru se datorează și unei greutăți reduce, ce nu afectează fundația. Din acest punct de vedere, îți recomandăm tabla profilată zincată, mai ales dacă obiectivul tău este de a ridica o construcție cât mai durabilă.

  1. Greutate redusă

Tabla cutată este un material subțire și ușor comparativ cu alte tipuri de acoperiș din plăci de beton, în spre exemplu. În plus, forma specifică, cu ondulări și cute facilitează scurgerea apei. Această caracteristică poate fi esențială dacă discutăm o construcție industrială într-o zonă muntoasă.

  1. Preț de achiziție accesibil

Raportul preț/calitate este excelent atunci când ai nevoie de o soluție cât mai optima din punct de vedere financiar pentru proiectul tău. În plus, pe lângă acest aspect, inclusiv manopera presupune mai puține costuri, datorită montării facile.

  1. Personalizare în funcție de preferințe

Tabla cutată este o variantă versatilă la nivel estetic. Atât culoarea acesteia, cât și profilele, pot fi executate în funcție de preferințe și de gradul estetic dorit.

Dacă nu ești sigur încă de care ar fi opțiunea cea mai potrivită în ceea ce privește materialul cel mai potrivit pentru acoperișul tău sau alte elemente din construcția tale, echipa CONEDIL îți stă la dispoziție pentru consultanță și sfaturi specializate. Întotdeauna țintim spre a oferi clienților noștri opțiunile cele mai bune atât din punct de vedere al soluției tehnice, cât și din punct de vedere al designului și timpilor de execuție. Contactază echipa noastră dacă îți dorești să colaborezi cu profesioniști și să beneficiezi de serviciile noastre.