Noutăți

La CONEDIL, ne bucurăm când avem ocazia de a ne pune serviciile în slujba comunităților care își doresc să se dezvolte. Iar dacă ai ajuns aici, înseamnă că și tu ești interesat de ce aspecte trebuie să ai în vedere în construcția unei săli de sport.

Existența unei astfel de clădiri aduce un impact semnificativ în comunități, atât din punct de vedere al siguranței practicării diverselor discipline într-un spațiu special amenajat, cât și din punct de vedere al sănătății. Iar odată cu venirea pandemiei, românii au resimțit și mai acut nevoia de mișcare, fapt ce a condus la o conștientizare și apreciere mult mai mare pentru aceste tipuri de activități. Pe lângă cele două beneficii mai sus amintite, o asemenea investiție, fie că este din mediul public sau privat, produce un efect de coeziune și sentiment de apartenență necesar bunăstării cetățenilor, crește abilitățile de lucru în echipă și ajută la menținerea unei stăre psiho-emoționale optime pentru practicanți.

Astfel, indiferent dacă ai în plan realizarea unei săli de sport pentru orașul tău în calitate de entitate publică sau ești un actor privat care are în vedere dezvoltarea unui business în acest domeniu, noi vom discuta în articolul de astăzi de ce anume trebuie să ții cont atunci când planifici construirea unei săli de sport.

Structura potrivită pentru construcția unei săli de sport

Dezbaterea în ceea ce privește ce tip de structură este mai potrivită pentru o sală de sport poate îți este familiară. Părerile sunt împărțite, însă ce poți reține este faptul că betonul armat și structurile metalice pot conlucra în cadrul aceleași construcții. La CONEDIL, majoritatea proiectelor de construcție săli de sport au vizat îmbinarea celor două tipuri de materiale din două motive:

 • Stâlpii din beton susțin sarcini foarte mari de întindere și compresiune și au rolul de a transfera încărcătura către fundație, ceea ce oferă rezistență la seisme;
 • Grinzile cu zăbrele din metal creează un sistem nedeformabil, cu o capacitate sporită de a rezista sarcinilor externe și sunt potrivite pentru construcțiile cu deschideri largi.

Sălile de sport au nevoie de un spațiu interior neobturat de elemente de susținere, și din acest motiv, soluția îmbinării celor două materiale este cea mai potrivită atunci când discutăm de o construcție durabilă și sigură.

Fără a ne îndepărta de subiect, dacă vreo una dintre etapele de mai jos îți stârnește întrebări sau ai nevoie de mai multe informații, ni le poți solicita prin formularul de contact de pe site. Echipa noastră îți va răspunde prompt și în mod profesionist la solicitare.

Etapele principale pe care le poți avea în vedere sunt în mare parte aceleași în proiectele de construcție. Astfel, fie că discutăm de o casă, de o sală de sport sau de o hală industrială, proiectul tău va parcurge următorii pași:

 • Proiectarea construcției (suprastructură și fundație);
 • Obținerea autorizațiilor;
 • Comanda fermă pentru materialele de construcții;
 • Producția elementelor necesare;
 • Construcția fundației;
 • Livrarea materialelor de construcție la beneficiar;
 • Montajul întregii structuri.

Dacă timpul de execuție și costurile sunt esențiale pentru tine, atunci este recomandat să soliciți un pachet complet de servicii de la același furnizor, care să includă proiectarea, producția de materiale, anveloparea, montarea și uzitajul. Acest parteneriat se traduce atât printr-o optimizare din punct de vedere financiar, cât și printr-o comunicare mai simplă și rapidă.

Standarde de calitate necesare

Pe lângă beneficiile și funcționalitățile unei astfel de construcții, toate sălile de sport trebuie să îndeplinească o serie de standarde pe toată perioada de viață a construcției:

 • Rezistență și stabilitate;
 • Siguranță în exploatare;
 • Siguranță la foc;
 • Izolare termică, izolare hidrofugă și economie de energie;
 • Protecție împotriva zgomotului;
 • Igienă și sănătate;
 • Protecția mediului.

Un proiect făcut la standarde înalte de calitate va adresa inclusiv necesitățile de ordin funcțional (tribune, vestiare, grupuri sanitare, dușuri etc.) și pe cele de ordin structural, în funcție de amplasament și riscul seismic al zonei. La CONEDIL, abordăm fiecare proiect cu același grad de responsabilitate și profesionalism, indiferent de tipul de structură aleasă. Îți oferim un pachet complet de servicii, de la proiectarea structurilor, asistență în ceea ce privește avizele și aprobările necesare, la executarea proiectului agreat. În plus, odată ce ne alegi ca parteneri, îți punem la dispoziție în cadrul proiectului tău:

 • O bază de producție de structuri metalice de 5000 m2;
 • Dotări și utilaje moderne, mereu actualizate;
 • Capacitate de producție de până la 350 tone structură metalică/lună;
 • Proces de producție și asamblare certificat calitativ.

Proiecte de succes — săli de sport marca CONEDIL

De-a lungul timpului, echipa noastră a fost responsabilă pentru finalizarea a peste 95 de proiecte, cu diferite destinații, printre care și săli de sport. Ne-am asigurat de faptul că fiecare dintre aceste spații sunt proiectate și construite din materiale de înaltă clasă, rezistente, sigure și care asigură gradul necesar de confort pentru utilizatori.

Mai jos, poți vedea câteva cadre cu sala de sport situată în Valea Seacă, județul Iași, cu o capacitate totală de 108 locuri.

Un alt proiect de construcție a unei săli de sport finalizat cu succes și cu o capacitate de 180 de locuri a fost realizat și pentru clientul nostru SIGMA APS SRL.

Când vine vorba de alegerea unui partener responsabil și cu experiență, CONEDIL este cea mai bună alegere. Indiferent dacă vrei o sală de sport livrată la cheie sau doar structura necesară acestei construcții noi suntem deschiși la diversele forme de colaborare. Dacă îți dorești o sală de sport durabilă și o investiție corectă, contactează-ne!