Noutăți

Încă visezi la locuința perfectă? Fiecare dintre noi își creionează casa mult visată până când aceasta devine realitate. Dacă ne referim la cei care cumpără o locuință deja făcută, în acest caz lucrurile sunt mai simple. Însă, nu același lucru îl putem spune despre cei care vor să-și construiască casa fix așa cum și-au imaginat-o.

Știm că „acasă” este mai mult decât un loc frumos și sigur. Din acest motiv, ne-am gândit să-ți vorbim astăzi despre motivele pentru care să-ți faci o casă pe structură metalică. Te-ai gândit vreodată la această alternativă?

Structura metalică, parte esențială a construcției

Indiferent de natura construcției, structura metalică câștigă tot mai multă popularitate, căci metalul este un material util și versatil. Despre acest subiect, am detaliat aici.

Structura metalică este atât de apreciată, căci contribuie cu măiestrie la realizarea oricărui proiect. Pe lângă flexibilitatea designului, structurile metalice asigură mai multă securitate, sunt mai ușor de utilizat și întreținut, ba chiar au o durată de viață lungă. Astfel, au devenit principala opțiune și în ceea ce privește spațiile locative.

Chiar dacă nu sunt atât de populare în România, cel puțin deocamdată, în unele țări oamenii își fac întreaga locuință astfel. Alții optează pentru acest tip de structură pentru camerele de serviciu, magazii, anexe sau chiar foișor.

Principalul avantaj al structurii metalice constă în schimbarea cu ușurință a dimensiunii clădirii sau extinderea acesteia. Spre deosebire de locuințele clasice, pe structură din beton, o casă pe structură metalică poate fi mutată dintr-o locație în alta. Fiecare element poate fi dezasamblat, transportat în noul spațiu și remontat din nou.

De asemenea, o casă pe structură metalică satisface nevoile tale dacă pui mare preț pe timp. Construcția propriu-zisă se realizează rapid,, mai ales dacă colaborezi cu o echipă specializată. La CONEDIL, fiecare element este pregătit în fabrica noastră. Ne ocupăm în totalitate de procurarea materiei prime, realizarea structurii, instalarea și asamblarea acesteia.

Patru motive pentru care să îți faci o casă pe structură metalică

Cel mai probabil te întrebi dacă locuința ta va arăta diferit cu o astfel de structură. Răspunsul e simplu: din punct de vedere al aspectului, o casă pe structură metalică va fi exact ca orice altă proprietate. În interiorul și exteriorul acesteia, poți folosi materiale tradiționale, precum lemn, cărămidă, beton etc. Structurile metalice sunt potrivite atât pentru locuințele pe un singur nivel, cât și pentru cele pe mai multe niveluri.

Structurile metalice sunt printre preferate în industria construcțiilor, deoarece oferă beneficii însemnate. De la timpul mic de producție, flexibilitatea ridicată și economii financiare, până la rezistență. Dacă mai ai nevoie de câteva motive care să te convingă de utilizarea acestei opțiuni, iată patru dintre acestea:

  • Contribuie în mod activ la protejarea mediului înconjurător

Protejarea mediului înconjurător și adoptarea unui stil de viață cât mai în armonie cu natura au devenit o preocupare principală a zilelor noastre. Cu siguranță ai auzit de conceptul de „casă verde”, care este construită fix pe aceste criterii.

În ceea ce privește locuințele clasice, poți contribui la reducerea gradului de poluare. Metalul este blând cu natura și este în proporție de 85% metal reciclat, la fel de calitativ ca metalul nou. La nivel global, anual se reciclează peste 80 de milioane de tone de metal. Așa cum ți-am spus și mai sus, casele pe structură metalică pot fi reciclate cu ușurință sau reutilizate într-un alt context sau loc.

Utilizarea unei cantități mai mare de metal în construcții contribuie inclusiv la scăderea numărului de defrișări. Astfel, o casă pe structură metalică are efecte pozitive ce se resimt inclusiv în viitor.

  • Au mai multă rezistență la seisme

Structura metalică are o rezistență sporită în cazul cutremurelor, motiv pentru care este ideală în zonele predispuse la seisme. Specialiștii sunt de părere că fac față până la 9,8 grade pe scara Richter. Din acest motiv, ai siguranța bunurilor materiale, dar și a propriei vieți.

  • Se construiesc rapid și au o durată de viață mai mare

Cei mai mulți dintre oameni își doresc să își construiască propria locuință, însă se tem de timpul îndelungat al execuției și aleg variantele la îndemână. Spre deosebire de casele clasice, care depind de sezon, condiții meteo și nu numai, o casă pe structură metalică are un timp redus de execuție.

La CONEDIL, profilele din metal sunt realizate la cele mai înalte standarde ale calității, iar echipa noastră se ocupă în timp util de asamblarea acestora.

  • Pot crea suprafețe utile mai mari și pereți perfect drepți

Datorită faptului că structura metalică este de dimensiuni reduse prin comparație cu o structură din beton, se câștigă mai mult spațiu pentru suprafețele utile. În plus, datorită utilajelor și tehnologiei de ultimă generație, o casă pe structură metalică oferă mai multă precizie în ceea ce privește unghiurile, stâlpii sau chiar suprafața pereților. Astfel, vei obține un spațiu locativ bine organizat și foarte estetic.

Când vine vorba de structura metalică, CONEDIL este cea mai bună alegere. Dacă îți dorești o casă sigură, rezistentă, cu design plăcut, structura metalică este decizia potrivită. Noi îți vom fi aproape de durata întregului proiect și ne vom asigura că investiția este una corectă, atât din punct de vedere al prețului, cât și a calității.