Noutăți

E copleșitor să pornești la început de drum când pui în operă un proiect de anvergură. Dacă mai e și unul care vizează construcția unei clădiri, atunci sigur e nevoie să te echipezi cu multă răbdare, timp și energie. Desigur, realizarea unui plan cu etapele de pregătire te va ajuta să-ți pui ordine în idei.

Totuși, pentru a realiza întregul proces cea mai bună soluție este de a integra munca într-o singură echipă profesionistă care să te poată consulta pas cu pas pentru fiecare acțiune din proiect. Probabil că te întrebi: oare există această posibilitate?

Răspunsul este că da iar aceste acțiuni se regăsesc într-o antrepriză generală. Pentru a afla mai multe detalii despre acest concept, rămâi alături de noi.

Antrepriză generală: caracteristici și generalități

Te-ai apucat de investigat serviciile pe care le oferă companiile de construcții. Deși serviciile par cuprinzătoare, încă nu îți poți face o imagine de ansamblu asupra viziunii și implicațiilor colaborării cu o astfel de firmă.

Aici intervine procesul de antrepriză generală, care constă în colaborarea contractuală dintre un antreprenor și clientul său pentru întreaga perioadă a proiectului de construcție. Această abordare des întâlnită în cadrul proiectelor de mare amploare și se bazează pe însumarea cerințelor și a nevoilor tale în prevederile contractuale, în funcție de anumiți parametri, precum: gestionarea și furnizarea materialelor, a angajaților și a echipamentelor, obținerea tuturor autorizațiilor de construcție, managementul activităților pe șantier și comunicarea eficientă. Astfel, proiectul tău va fi finalizat cu succes în condițiile stabilite de comun acord.

Iată câteva aspecte de care te invităm să ții cont înainte să bați palma cu o firmă de construcții pentru un astfel de serviciu:

  • Costuri adaptate bugetului: Stabilește în prealabil toate costurile estimate pentru bugetul proiectului. De asemenea, ia în calcul și eventuale situații neprevăzute care ar putea afecta sumele direcționate în proiect.
  • Calitatea serviciilor și a echipamentelor: Urmărește planul de proiect cu fazele construcției. Verifică dacă echipa cu care urmează să colaborezi are toate echipamentele și resursele necesare în dotare. Astfel, vei putea evita timpii morți care pot apărea în proiect și, în plus, pregătirea lor îți va arăta că se ocupă de serviciile pe care le furnizează, într-un mod profesionist.

Extra tip: Poți să le faci o vizită la sediu și să verifici echipamentele cu care lucrează. Nu ar strica niște documentare pe tema asta, chiar dacă nu ești expert în domeniu.

  • Competențe multidisciplinare: Îți vei dori ca, pe lângă cele mai optime soluții tehnice și financiare, echipa de construcții să îți comunice în mod eficient tot ceea ce se întâmplă în fiecare etapă a proiectului. De aceea, verifică înainte ca personalul să fie calificat și să vorbească aceeași limbă cu tine. E de dorit ca orice specialist din domeniul ingineriei și al construcțiilor să știe să-ți explice intervențiile echipajului în proiect într-o manieră cât mai clară și transparentă.
  • Standarde ridicate de calitate: Există mai multe feluri de a verifica standardele de calitate ale companiei. Începe cu portofoliul firmei și verifică tipul de clienți și proiecte pe care le-a făcut anterior. Ce fel de recomandări sau feedback au primit respectivii clienți? Au fost mulțumiți? Înseamnă că sunt oameni de încredere și au servicii de calitate. Mai mult, poți să verifici dacă au certificările de calitate pentru un sistem de management integrat implementat în interiorul companiei. Un client vechi satisfăcut e cartea lui perfectă de vizită, așa că nu ezita să iei legătura cu o persoană care a mai colaborat cu ei.

Ce tip de servicii sunt incluse în antrepriza generală?

Indiferent de tipul de construcție pentru care vei opta, cu siguranță vei avea nevoie de un set standard de servicii pe care compania parteneră să ți le poată oferi și adapta în funcție de viziunea ta și expertiza lor. Vom enumera câteva dintre acestea:

  • Construirea structurilor din beton: Asigură-te că echipa de construcții are utilaje și un colectiv pregătit care să se poată adapta la posibilități multiple de lucru și la nevoile tale. De asemenea, ar fi de folos ca viitoarea companie cu care vei lucra să aibă un parc propriu de utilaje deoarece structurile din beton implică utilizarea unor sisteme de cofrare și a unor mașinării complexe și voluminoase.
  • Structuri metalice: Dacă îți vei dori o structură durabilă pentru construcția ta, vei avea nevoie ca echipa de construcții să-ți ofere servicii complete pentru crearea și instalarea structurilor metalice în viitoarea ta clădire. Descoperă mai multe despre avantajele structurilor metalice
  • Anvelopare clădiri: Se referă la soluțiile tehnice aplicate pentru creșterea izolării termice și fonice pentru construcția ta. Pentru a fi sigur că acest serviciu va fi implementat la cele mai înalte standarde, e important ca echipa de lucru să îți asigure o întreținere simplă și necostisitoare și o durată de viață cât mai lungă pentru pereții clădirii tale.
  • Managementul întregii dispoziții: În spatele fiecărui serviciu în parte, va fi nevoie ca firma cu care vei colabora să gestioneze întreaga echipă de implementare din spate. Caută să interacționezi în prealabil cu managerul companiei și caută să vezi cum se desfășoară comunicarea cu el. Dacă reușiți să fiți eficienți și să vă puneți de acord ca perspectivă, procesul de desfășurare a proiectului va fi o colaborare plăcută.

Construcții de calitate la îndemâna ta

Pentru a putea fi la curent cu noutățile din domeniul construcțiilor, documentează-te în permanență. În momentul în care vei dori să apelezi la serviciile de antrepriză generală a unei companii, acum vei ști care sunt cerințele și așteptările tale în conformitate cu realitatea „din teren”.

Echipa Conedil te așteaptă cu servicii de consultanță profesionistă. Tu ți-ai făcut o idee despre cum vrei să arate proiectul tău?

Hai să discutăm și să construim proiecte de succes împreună!