Noutăți

Dacă printre obiectivele tale se află realizarea unor hale industriale metalice, clădiri comerciale sau de birouri, săli de sport sau spații locative, cu siguranță ai nevoie de servicii specializate și personal calificat. Stai fără grijă, ți le asigurăm la CONEDIL.

După cum îți spuneam într-un articol anterior, CONEDIL este o companie specializată în structuri metalice, structuri din beton și nu numai. Care sunt avantajele fiecăreia, ce specificații au acestea și care sunt recomandările în materie de utilizare vei afla în cele ce urmează.

Structura metalică vs. structura din beton – cinci criterii de selecție

În primul rând, trebuie să îți spunem că scopul nu este de a sublinia diferențele dintre structura metalică și cea din beton. Fiecare dintre acestea sunt la fel de importante și pot aduce beneficii proiectului tău. Atât betonul, cât și metalul sunt două dintre cele mai populare materiale în industria construcției din întreaga lume.

E adevărat însă că poți să determini care este cea mai eficientă soluție pentru particularitățile spațiului pe care îți propui să îl construiești. Iată cinci criterii prin intermediul cărora poți face o alegere potrivită:

 

1. Siguranță

Indiferent de scopul proiectului tău, siguranța este primordială. Din punct de vedere al stabilității în zonele seismice, este recomandată structura metalică, deoarece se adaptează ușor schimbărilor.

Dacă ne referim la stabilitatea în caz de incendiu, structurile din beton au o rezistență  mai mare. Și structurile metalice pot asigura protecție anti-incendiu, însă au nevoie de tratamente suplimentare.

 

2. Costuri

Prețul este un criteriu de interes pentru cei mai mulți dintre oameni. Dacă ne referim la materiale în sine, betonul are costuri mai reduse. Totuși, acesta nu poate funcționa de unul singur, ci are nevoie de mai multe materii: nisip, pietriș, lemn sau metal pentru cofraje. Între structurile metalice și cele din beton există un echilibru în ceea ce privește prețul.

 

3. Disponibilitatea materialelor

Cel de-al treilea criteriu constă în disponibilitatea materialelor. Atât în cazul structurilor din beton, cât și în cazul structurilor metalice există varietate în materie de materiale. În ambele cazuri pot exista dificultăți în privința procurării acestora, cu atât mai mult dacă ai cerințe mai speciale. Credem însă că metalul este mai la îndemână.

 

4. Durata construcției

Pe principiul „timpul înseamnă bani”, este important să menționăm că durata construcției este un factor important în parcursul proiectului tău. Din acest punct de vedere, putem spune că structurile din beton se realizează mai repede, însă au nevoie de o perioadă în care să se usuce corespunzător.

 

5. Posibilitățile de proiectare

Ultimul, dar nu cel din urmă criteriu constă în flexibilitatea structurii cu privire la posibilitățile de proiectare. Dacă îți dorești o construcție cu forme geometrice simple, ambele structuri sunt potrivite. În schimb, dacă îți dorești o clădire într-o formă mai specială, cu siguranță structura metalică câștigă din acest punct de vedere.

structura metalică vs structura din beton

La CONEDIL, abordăm cu aceeași responsabilitate și profesionalism orice proiect, indiferent de structura pe care o alegi. În plus, nu trebuie să alegi întotdeauna una dintre ele. Structurile metalice și structurile din beton pot „face casă bună împreună”, după cum poți observa în imaginea de mai sus.

Dacă îți putem fi de ajutor cu soluții industriale cu structură metalică sau structură din beton, nu ezita să ne contactezi. Cu o experiență vastă în domeniul construcțiilor și a producției, suntem convinși că putem satisface toate cerințele tale legate de proiectare, uzinare și montaj. Realizăm structuri metalice sau din beton și elemente de anvelopare la standarde înalte.